Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δημ. Δρούτσας: Αν δεχτούμε επιθέσεις θα τις αποκρούσουμε

Θέση ευθύνης, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, την κριτική που άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου για την πολιτική που εισηγείται στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.«Αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης, η Ελλάδα με τη Γερμανία, ή ο κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ. Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι είμαστε σε σύγκρουση».


"Αν υπάρχουν επιθέσεις, ας τις ονομάσω και έτσι, απέναντι στην Ελλάδα, θα τις αποκρούσουμε , όλοι πρέπει να μας λάβουν υπόψη, επειδή έχουμε δείξει σε όλους ότι είμαστε αξιόπιστοι και σοβαροί", τόνισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η αξιοπιστία που ανέκτησε η Ελλάδα, εφαρμόζοντας όσα συμφώνησε με τους εταίρους της, της δίνει τη δυνατότητα να εκφράσει τις θέσεις της απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να τονίσει ότι τα δύο κράτη δεν είναι αντίπαλοι, αλλά εταίροι που έχουν έναν κοινό στόχο. Τη θωράκιση της ζώνης του ευρώ και την αξιοπιστία του κοινού νομίσματος. Αποκάλεσε πρωτόγνωρες τις καταστάσεις που ζει η Ευρώπη και πρόσθεσε ότι είναι λογικό στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη να ακούγονται διάφορες θέσεις και απόψεις.

Ερωτηθείς για τις επιφυλάξεις που εξέφρασε για την Ελλάδα ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Προλ, ο Δημ. Δρούτσας τόνισε ότι οι στιγμές είναι δύσκολες και όλοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί με τις δηλώσεις που κάνουν.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com