Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Νέες περικοπές δαπανών προαναγγέλει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Επιπλέον περικοπές δαπανών το 2011 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι. Θα προχωρήσει όμως στις αυξήσεις του ΦΠΑ που προβλέπονται από το μνημόνιο.


"Ο προϋπολογισμός δεν θα έχει άλλους φόρους από αυτούς για τους οποίους έχουμε ήδη δεσμευτεί, όπως μια μικρή αύξηση στον ΦΠΑ για την οποία δεσμευτήκαμε έναντι του προγράμματος του ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και δεν θα υπάρχουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων", δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο διεθνή ειδησεογραφικό σταθμό.

"Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση που τυχόν νέα αύξηση των φόρων θα είχε αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα", πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην περικοπή δαπανών, σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Τηλ. Χυτήρης: Τα νέα μέτρα θα αφορούν στις ΔΕΚΟ

Τα νέα μέτρα που ζήτησε από την Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αφορούν στη «μαύρη τρύπα» των ΔΕΚΟ και όχι στους μισθούς και στις συντάξεις, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5", ζήτησε συναίνεση για να βγει η χώρα από την κρίση. Τη χαρακτήρισε απαραίτητη προϋπόθεση της νέας εποχής που βιώνει η χώρα και εξέφρασε την πίστη ότι τη θέλει και ο κόσμος.

Υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση παρασύρεται σε λαϊκισμό, ο οποίος δυσκολεύει τα πράγματα και δεν οδηγεί πουθενά. "Θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξει μια νοοτροπία αν θέλουμε το σύστημα μας το πολιτικό, το οποίο δικαίως πολλές φορές βάλλεται με αμφιβολία, να αλλάξει και να ξαναποκτήσει εμπιστοσύνη ο κόσμος απέναντι στους πολιτικούς", τόνισε ο Τηλ. Χυτήρης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com