Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών

Η εξαγωγή του πολιτικού μηνύματος των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν υπόθεση του πρώτου γύρου και έκλεισε, επανέλαβε η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της. Ο λαός ψήφισε υπέρ της σταθερής και απρόσκοπτης πορείας της χώρας με σκοπό την έξοδο από την κρίση«, ανέφερε ο Γ. Πεταλωτής και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη »να προχωρήσει σε πρόσθετα μέτρα περικοπής δημόσιων δαπανών και σπατάλης". Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία για σταδιακές και ελεγχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο.



Ο Γ.Πεταλωτής απέκλεισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει, μέσα στο 2011, σε νέα πρόσθετα μέτρα και νέους φόρους που θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους, τόνισε, ωστόσο,ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για την απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων και των όρων του μνημονίου, σχετικά με τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν οι περικοπές στο Δημόσιο αφορούν και στην απόλυση υπαλλήλων σημείωσε πως "δεν μιλάε για απολύσεις". Όμως, σε δεύτερο χρόνο, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Όποια απόφαση έχουμε την ανακοινώνουμε".

Αναφερόμενος στη στάση της Ν.Δ επισήμανε ότι "η κυβέρνηση μιλά για εθνικούς στόχους και ο κ.Σαμαράς για προσωπικούς και μικροκομματικούς στόχους".

Η κάλπη "μίλησε" για την κυβερνητική πολιτική

Στην επισήμανση ότι "οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες και οι πολίτες δεν παρασύρθηκαν από την ευκαιριακή και ανεύθυνη στάση της Ν.Δ" -όπως είπε χαρακτηριστικά- συμπύκνωσε ο Γ. Πεταλωτής το μήνυμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εν όψει του β΄γύρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με αμιγώς αυτοδιοικητικά κριτήρια, "εκείνα τα κατάλληλα πρόσωπα που μπορούν να προωθήσουν την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη".

Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών

Ο Γ. Πεταλωτής επιχείρησε να κλείσει το όποιο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας. "Δεν έχουμεπεριθώρια να παίζουμε με τη χώρα ,ο λαός ψήφισε σταθερότητα και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν με βάση ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει την κριτική στάση ορισμένων κυβερνητικών στλεχών (π.χ Λούκα Κατσέλη για το πολιτικό κόστος της περαίωσης) δήλωσε ότι "αφενός οι υπουργοί έχουν πολιτική αυτοτέλεια και οντότητα και εκφράζουν την αποψή τους και αφετέρου στήριξαν και στηρίζουν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές".

Να διορθωθούν τα λάθη στην περαίωση

Ειδικά για το ζήτημα της περαίωσης και των προβλημάτων στη διαδικασία, ο Γ.Πεταλωτής δήλωσε ότι "η κρατική μηχανή δουλεύει ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν εκλογές ,και αν υπάρχουν λάθη οφείλει να τα διορθώσει".

Ταυτόχρονα, απαντώντας στα όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο Γιώργος Σούρλας, εκτιμώντας ως μονόδρομο την πτώχευση της χώρας, ο Γ.Πεταλωτής σημείωσε πως "προφανώς ο κ. Σούρλας αναφερόταν σε στοιχεία επί κυβερνήσεων Ν.Δ" και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση στις αναφορές του στελέχους της.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com