Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πιθανή κάμψη του ευρώ λόγω Ελλάδας «βλέπει» η Commerzbank

Το ευρώ μπορεί να υποχωρήσει εξαιτίας της απροθυμίας ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης να συμβάλλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα, εκτιμά η γερμανική τράπεζα Commerzbank.


H απροθυμία ορισμένων χωρών - περιλαμβανομένης της Αυστρίας - να συμβάλλουν στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της, ανέφερε η τράπεζα.

"Αν και η Αυστρία έχει την ευθύνη μόνο για το 3% της βοήθειας προς την Ελλάδα, τα σχόλια αυτού του είδους είναι αρνητικά για το ευρώ" σημειώνει σε σημερινό της σχόλια η τράπεζα, αναφερόμενη στις σχετικές δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών. έγραψε ομάδα αναλυτών της τράπεζας, σε σημερινό σχόλιό της, προσθέτοντας ότι "μπορούν να αποτελέσουν μία ολισθηρή κατηφόρα, αν προκαλέσουν εκτεταμένη διάβρωση της αλληλεγγύης, μεταξύ των χωρών που συνεισφέρουν στη βοήθεια".

Το ευρώ υποχώρησε σήμερα στο επίπεδο των 1,35 δολαρίων, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων,καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η ιρλανδική οικονομία θα χρειασθεί, επίσης, χρηματοδοτική βοήθεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com