Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Στο υπουργικό συμβούλιο οι νέες συμβάσεις με την Siemens

Το γόρδιο δεσμό της Siemens αναμένεται να εξετάσει η κυβέρνηση στην πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.



Η υπόθεση Siemens και η διερεύνησή της έχει προκαλέσει ένα γενικότερο μούδιασμα στα αρμόδια υπουργεία, καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία.

Αποτέλεσμα είναι να καθυστερούν έργα όπως οι επεκτάσεις του μετρό, καθώς η εταιρεία έχει επιλεγεί από διαγωνιστικές διαδικασίες για την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών συστημάτων και του εξοπλισμού σηματοδότησης.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο εκκρεμότητες υπάρχουν και στη συντήρηση της φωτεινής σηματοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών διεξήχθη διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει τη συντήρηση των συστημάτων, στον οποίο αρχικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον δύο υποψήφιοι. Ο ένας αποκλείστηκε από τη διαδικασία και έμεινε ο δεύτερος ενδιαφερόμενος (η Siemens) που κατέθεσε προσφορά. Με δεδομένο όμως πως τα έργα και ημέρες της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα διερευνώνται από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, η προσφορά της δεν έχει καν αποσφραγιστεί.

Προσωρινά, το εμπόδιο παρακάμπτεται με επέκταση της προηγούμενης σύμβασης, που άνοιξε το δρόμο προκειμένου το υπουργείο Υποδομών να διαθέσει πιστώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί σηματοδότες στην πρωτεύουσα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com