Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

SOS εκπέμπουν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων «πριν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης αποτελέσουν παρελθόν», επισημαίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού.



Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Μανδρινός, με επιστολή του προς την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καταγράφει μεταξύ άλλων πως:

-Οι δείκτες οικονομίας της αγοράς βρίσκονται στο «κόκκινο» και η δραματική μείωση του τζίρου αποτελεί μόνιμο εφιάλτη των επιχειρήσεων.

-Η ρευστότητα στην αγορά βαδίζει προς το σημείο μηδέν, τα λουκέτα και οι επιγραφές «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» αποτελούν πλέον μόνιμο φαινόμενο.

-Για τις επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης και γενικά της Βορείου Ελλάδος η κατάσταση είναι δραματική, καθώς καθυστερεί η ανάπτυξη της περιοχής και η πιστωτική ασφυξία στην αγορά απειλεί την επιβίωση των επιχειρήσεων. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν και ειδικότερα προβλήματα που επιζητούν την λύση τους, όπως είναι οι παραοικονομία – παρεμπόριο.

-Η έλλειψη σύγχρονου δικτύου συγκοινωνίας στην Θεσσαλονίκη, αφού η κατασκευή του «ΜΕΤΡΟ» καθυστερεί αδικαιολόγητα, έχει άμεση επίπτωση στην εμπορική ζωή της πόλης.

-Συναφής είναι και η έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που εμποδίζει την μετακίνηση του καταναλωτικού κοινού εις βάρος του εμπορικού κόσμου.

"Χρειάζεται να επιληφθεί τόσο η Πολιτεία όσο και ο Δήμος ώστε οι ΜΜΕ να μην αποτελέσουν παρελθόν" επισημαίνει ο κ.Μανδρινός πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών. Τονίζει μάλιστα ότι «οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι ταχύτατες και να ξεπερασθούν τα οποιαδήποτε γραφειοκρατικά εμπόδια που χαρακτηρίζουν την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης».

Με την ευκαιρία αναφέρεται και στο θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ ζητώντας να προχωρήσουν οι διαδικασίες χωρίς καμία καθυστέρηση,.Επίσης, ζητά να προχωρήσουν οι εργασίες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς και η ανάπτυξη του τουρισμού της πόλης. «Εάν αυτά επιτευχθούν, τότε πιστεύουμε ότι θα ανακάμψει το εμπόριο της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος και θα τεθούν οι προϋποθέσεις να ξεπερασθεί η κρίση που υπάρχει σήμερα», καταλήγει ο κ.Μανδρινός στην επιστολή του.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com