Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ε.Ε.: Παράταση μέχρι το τέλος του 2011 για τις κρατικές ενισχύσεις

Μέχρι το τέλος του 2011 αποφάσισε να παρατείνει τους έκτακτους κανόνες κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Τα μέτρα στήριξης είναι σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2008, ενώ οι όροι για τη λήψη ενισχύσεων γίνονται αυστηρότεροι. Πλέον οι τράπεζες στην Ε.Ε. που ζητούν κρατική ενίσχυση θα πρέπει να υποβάλλουν σχέδιο αναδιάρθρωσης.

«Μετά από δύο χρόνια ειδικού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης, πρέπει να προετοιμάσουμε τη σταδιακή επιστροφή σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Ωστόσο, καθώς η οικονομική ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη, η διαδικασία εξόδου από τα έκτακτα μέτρα στήριξης θα πρέπει να γίνει με σύνεση», δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Πρόσθεσε ακόμη πως « Ελπίζω πως οι συνθήκες στις αγορές θα μας επιτρέψουν από 1ης Ιανουαρίου 2012 τη μετάβαση του χρηματοπιστωτικού τομέα σε κανονικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων και λίγους μήνες αργότερα, τη μετάβαση των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων σε κανονικό καθεστώς».

Οι κρατικές ενισχύσεις προς τις τράπεζες που έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε. στην διετία 2008-2010 ανέρχονται σε 4,58 τρισεκατομμύρια ευρώ, τα 78 εκ των οποίων πήγαν στην Ελλάδα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com