Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Καμπανάκι από τους βιομήχανους της Β. Ελλάδας για την επιστροφή ΦΠΑ

Τα 100 εκατ. ευρώ ξεπέρασε η οφειλόμενη από το Δημόσιο επιστροφή ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας. Ζητεί με νέα επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επιτάχυνση των ελεγκτικών διαδικασιών.


Στην επιστολή, σημειώνεται μάλιστα ότι αν προστεθεί στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ και η επιχορήγηση 12% του κόστους εργασίας προς τις επιχειρήσεις της Θράκης, τα ποσά που προέρχονται από αποπληρωμή επενδύσεων, κυρίως του Αναπτυξιακού νόμου, καθώς επίσης, και τα ποσά που αφορούν πληρωμή προμηθειών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου για εκτέλεση διαφόρων έργων, τότε το συνολικό ποσό που τους οφείλει το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 450 εκατ. ευρώ.

«Δοθέντος ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω της μειωμένης ρευστότητας, είναι ολοφάνερο ότι η αποπληρωμή μέρους τουλάχιστον από τα ανωτέρω ποσά ή έστω ο συμψηφισμός των οφειλών με υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις, θα έλυνε εν μέρει το πρόβλημα ρευστότητας, ειδικά την τρέχουσα περίοδο – κλείσιμο έτους – κατά την οποία οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένες», επισημαίνει ο ΣΒΒΕ.

Ειδικά για το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ, ζητεί «οι φορολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να επιταχύνουν τις ελεγκτικές διαδικασίες, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να λάβουν τουλάχιστον ένα μέρος από τα οφειλόμενα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com