Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κατσέλη: Ατμομηχανή της οικονομίας οι επενδύσεις και οι εξαγωγές

Την αισιοδοξία της ότι η έξοδος από την κρίση είναι εφικτή εξέφρασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη στην Ετήσια Δεξίωση του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών τονίζοντας ότι θα έρθει μέσω των επενδύσεων και των εξαγωγών.


Η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα επιτευχθεί μέσω των επενδύσεων και των εξαγωγών και όχι μέσω της κατανάλωσης, δημόσιας και ιδιωτικής.

“Το εθνικό μας στοίχημα είναι η αναδιάρθρωση της παραγωγικής μας βάσης με παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και καινοτομία”, επεσήμανε η υπουργός.

Υποστήριξε ότι έγιναν πραγματικότητα δεσμεύσεις που έκανε πριν ένα χρόνο και αφορούσαν: στην ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση των χρεών επαγγελματιών και επιχειρήσεων, στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων με τη συνεργασία των επιμελητηρίων, στην αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του ΕΣΠΑ και στην απλοποίηση λειτουργίας του ΤΕΜΠΜΕ για να γίνει πιο εύχρηστο και πιο αποτελεσματικό.

Αρίθμησε επίσης και άλλες ρυθμίσεις, όπως η ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των ΜμΕ και των επαγγελματιών, το Εθνικό Σχέδιο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και επαγγελματιών με τον νόμο 3869/2010.

Χαρακτήρισε τέλος τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, τα προγράμματα στήριξης των θέσεων εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ και τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ασφαλιστικούς φορείς “ανάχωμα για να διατηρηθούν στη ζωή βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν θέσεις εργασίας”.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com