Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: Συμφωνία επί της αρχής για την επιμήκυνση

Η πολιτική απόφαση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού δανείου ελήφθη στο Eurogroup τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε ότι αναμένεται να «σφραγιστεί» σε μια από τις επόμενες δύο συνεδριάσεις, του Φεβρουαρίου η του Μαρτίου μαζί με την απόφαση για τον μηχανισμό σταθερότητας της Ε.Ε..



Επιπροσθέτως δόθηκε το "ναι" για την εκταμίευση της δόσης της Ε.Ε. από την Ελλάδα, η οποία θα γίνει αύριο ενώ σύντομα θα αρχίσει και η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Ελλάδας, της περιόδου 2012-2014.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κομισιόν παραμένει θετική στο πρόγραμμα αναδιαρθρώσεων που ακολουθεί η Ελλάδα."Σχετικά με την Ελλάδα, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι θετικές σχετικά με την μέχρι τώρα πρόοδο" ανέφερε ο υπουργός προσθέτωντας ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί.

Σχετικά με το μηχανισμό σταθερότητας, η λύση που φαίνεται ότι επικρατεί είναι η διεύρυνση των δυνατοτήτων του μηχανισμού και όχι η ποσοτική αύξηση του. Τα τεστ αντοχής των τραπεζών διευκρίνισε πως θα γινουν πριν το καλοκαίρι.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη αλλά πρόσθεσε πως πρέπει να βασίζεται σε βιώσιμα δημοσιονομικά στοιχεία.

Σχετικά με τα ομόλογα διασποράς, ξεκαθάρισε ότι θα εκδοθούν τους επόμενους μήνες σε μια προσπάθεια να αποκτήσει η Ελλάδα χρήματα από τον απόδημο ελληνισμό.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com