Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Γέφυρες Καρατζαφέρη σε Σαμαρά

Θετικός στην προοπτική επανένωσης της κεντροδεξιάς εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Χαρακτήρισε αγκυλωμένο και εμπαθή όποιον πιστεύει πως η συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει νόημα και πρόσθεσε ότι έσπασε ο πάγος ανάμεσα στον ίδιο και στον Αντώνη Σαμαρά.


Πιστεύω πως ο κ. Σαμαράς δεν είναι η ίδια περίπτωση με αυτήν της μεσοβασιλείας του Έβερτ, εκείνη την περίοδο μεταξύ Μητσοτάκη και ερχομού Καραμανλή. Πιστεύω ότι κάνει καλύτερους χειρισμούς, γιατί οι επόμενοι βλέπουν τα λάθη των προηγούμενων και διορθώνονται¨, είπε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη, εμφανίστηκε περισσότερο επικριτικός. "Πιστεύω πως το 'γινάτι' βγάζει μάτι. Πιστεύω ότι αλληθωρίζει προς άλλες καταστάσεις", είπε. Πρόσθεσε, όμως, πως θα την ήθελε σε ένα "ντιλ" που θα αφορά στην κεντροδεξιά στο σύνολό της.

Ερωτηθείς, ωστόσο, γιατο ενδεχόμενο μετακίνησης βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Ν.Δ. και τούμπαλιν, υποστήριξε πως "τα παιχνίδια αυτά της κ. Μπακογιάννη δεν τα θέλω, και δεν θέλω να είναι συνοδοί μου στην πολιτική μου πορεία". Είπε πως η πόρτα είναι ανοιχτή για όσους βουλευτές του θέλουν να φύγουν και θα ανοίξει για όποιον δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα.

Ο Γ. Καρατζαφέρης έθεσε ως κίνητρο για τη συνεννόηση των κομμάτων του ευρύτερου χώρου το γεγονός ότι ο εκλογικός νόμος πριμοδοτεί με 50 έδρες το πρώτο κόμμα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com