Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ομάδες εργασίας για δικαστική αστυνομία και επιστημονικό προσωπικό στις εισαγγελίες

Ομάδα εργασίας για να εξετάσει το ζήτημα σύστασης δικαστικής αστυνομίας συγκρότησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες. Συγκροτήθηκε, επίσης, ομάδα εργασίας για τη στελέχωση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με επιστημονικό προσωπικό, όπως οικονομολόγοι, λογιστές, περιβαλλοντολόγοι, γραφολόγοι, κ.λπ.



Η ίδρυση δικαστικής αστυνομίας προβλέπεται από νόμο του 1993, αλλά δεν έχει γίνει πράξη. Στην επιτροπή που θα εξετάσει το ζήτημα, ώστε να κατατεθεί σχετική πρόταση στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα προεδρεύσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Α. Κατσιρώδης, και θα συμμετάσχουν ο εισαγγελέας Εφετών, Χρ. Μαρκογιαννάκης, και ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Ορνεράκης.

Όσον αφορά στην επιτροπή για τη στελέχωση της Εισαγγελίας Εφετών με επιστήμονες, πρόεδρος θα είναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελλάκος και θα συμμετάσχουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Η ίδρυση δικαστικής αστυνομίας και η διάθεση επιστημονικού προσωπικού στις εισαγγελίες αποτελούν αιτήματα που κατέθεσαν οι δικαστικοί λειτουργοί στον Ι. Τέντε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στις 13 Ιανουαρίου. Όπως υπογράμμισαν, τα θεωρούν ως επείγοντα μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com