Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Στο Μαξίμου το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τα πανεπιστήμια

Στον πρωθυπουργό παραδόθηκε το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.



"Συζητήσαμε πέντε θέματα και σε ορισμένα από αυτά υπήρξε ευρύτατη σύγκλιση, όπως στο θέμα της μετάδοσης της γνώσης στα Πανεπιστήμια, στο θέμα της αρχιτεκτονικής διάρθρωσης των ιδρυμάτων ακόμα και στο θέμα της εκπαιδευτικής δομής των Πανεπιστημίων", δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου, καθηγητής Ανδρέας Λυκουργιώτης.

Πρόσθεσε ότι εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις, όσον αφορά στο θέμα της διοικητικής δομής των Πανεπιστημίων. "Για το θέμα της εισαγωγής σε Τμήμα, εκεί μπορώ να πω ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση, ταυτόχρονα όμως εκφράστηκαν αρκετοί προβληματισμοί -όχι ενστάσεις- σε ότι αφορά στον τρόπο εξασφάλισης του αδιάβλητου των εξετάσεων", πρόσθεσε.

"Θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα πορίσματα ενός οργάνου το οποίο μετά από πολλές συνεδριάσεις και με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και τεκμηρίωση καταθέτει σήμερα τις προτάσεις του", δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. "Είμαστε στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία, λαμβάνουμε τα τελευταία κείμενα και πορίσματα της διαβούλευσης και όταν θα είναι έτοιμο θα παρουσιαστεί", δήλωσε για το τι μέλλει γενέσθαι.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com