Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Το υπουργείο Οικονομικών για τη σύμβαση με τη CC&C

Υπεραμύνεται της θέσης του, απατώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), για παροχή υπηρεσιών από την εταιρεία CC&C.


Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ανάθεση του συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε μια "άγνωστη και μηδενικής εμπειρίας εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1 λίρα", ενώ αναφέρει ότι ο 31χρονος ιδρυτής της CC&C είναι παντελώς άγνωστος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, "η εταιρία CC&C προσελήφθη για την παροχή υπηρεσιών όσον αφορά στην υποστήριξη του σχεδιασμού του προγράμματος Αναδιαρθρώσεων, Αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων εν γένει. Η διάρκεια της σύμβασης είναι ένα έτος και οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές έχουν οριστεί σε 50.000 ευρώ. Το στέλεχος το οποίο παρέχει υπηρεσίες, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων και στην Παγκόσμια Τράπεζα και διαθέτει ακαδημαϊκούς τίτλους από πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού".

Επίσης, το υπουργείο αναφερόμενο και σε αντίστοιχη ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ Κ.Μαρκόπουλος, ο οποίος αναρωτιέται γιατί δεν αναρτήθηκε στο "Διαύγεια" ως επισυναπτόμενο η σχετική σύμβαση με την εταιρεία CC&C αναφέρει ότι: "Οι διαδικασίες πρόσληψης που έχουν ακολουθηθεί ορίζονται από το νόμο 3049/2002. Το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει στην Βουλή, σε συνέχεια ερώτησης Βουλευτή, κάθε έγγραφο που συνδέεται με την εν λόγω παροχή υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης, αλλά και κάθε στοιχείου που αποδεικνύει την εμπειρία και τα τυπικά προσόντα του στελέχους που παρέχει τις υπηρεσίες προς το Ελληνικό Δημόσιο".

"Δυστυχώς, για όσους φαντάστηκαν ότι αποκάλυψαν σκοτεινά κανάλια ροής δημόσιου χρήματος, άνθρακας ο θησαυρός" καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία "εκφράζει τη λύπη του" για τα σχετικά δημοσιεύματα και στον "καιροσκοπισμό που αυτά μπορεί να υποκρύπτουν".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com