Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η μάχη με τα σκουπίδια στο Δήμο Θεσσαλονίκης

«Μάχη» κατά των σκουπιδιών ξεκινούν οι πρώτοι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Την περασμένη βδομάδα περίπου 700 τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύθηκαν στην πόλη, όταν τα απορριμματοφόρα λόγω έλλειψης βενζίνης δεν βγήκαν για αποκομιδή. Το πρόβλημα με τα απορρίμματα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη καθώς το υπάρχον δυναμικό και τα οχήματα δεν επαρκούν για να βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους.


Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης, δήλωσε ότι παρά την αργία της 25ης Μαρτίου και του σαββατοκύριακου, οι συνολικά 130 εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα δουλέψουν σε βάρδιες.

"Θα δουλέψουμε την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο σε βάρδιες με όσο προσωπικό και όσα απορριμματοφόρα έχουμε στη διάθεση μας. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η Θεσσαλονίκη θα παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμίδης.

Εν τω μεταξύ, προκειμένου να αποτραπεί παρόμοια κατάσταση στο μέλλον, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Πόλεων και Νομών για την Ανακύκλωση και την Αειφόρο Διαχείριση των Πόρων (ACR+).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com