Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Απάντηση Μπουτάρη για την αξιοποίηση της πλατείας Ελευθερίας

Κορυφαία προτεραιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ο σεβασμός και η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της πόλης, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.


Στο έγγραφο, που διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την αξιοποίηση της πλατείας Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη και την ανάδειξή της σε πολιτιστικό τόπο και χώρο ιστορικής γνώσης, ο Γ. Μπουτάρης διαβεβαιώνει ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν, θα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτήν τη συνισταμένη.

"Αυτή η προτεραιότητα συμπεριλαμβάνει βεβαίως και την πλατεία Ελευθερίας για την οποία δεν υπάρχει, επί του παρόντος, ολοκληρωμένος σχεδιασμός όσον αφορά τη μελλοντική διαμόρφωση και μετατροπή της", αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης με την ερώτησή του υπενθύμιζε ότι η πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη έχει σημαδευτεί από σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα τόσο για την ιστορία της πόλης όσο και για την ιστορία της χώρας, αλλά "από τη δεκαετία του 1950 έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων που εμποδίζει την αναμόρφωσή της σε επισκέψιμο δημόσιο ιστορικό χώρο, ενώ προτάσεις για την ανάδειξη της ιστορικότητάς της έχουν κατατεθεί από το 1997 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com