Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Συντάξεις ΟΓΑ: «Καπέλο» 3 ευρώ για το «ντελίβερι»

Με τρία ευρώ επιβαρύνεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η κατ΄οίκον πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ, όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Ελευθέριου Αυγενάκη.



Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, μετά την ένταξη του ΟΓΑ στο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών ΔΙΑΣ, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του ν. 3863/2010, η πληρωμή της σύνταξης κατ΄ οίκον θεωρείται πρόσθετη υπηρεσία.

Σημειώνεται πάντως ότι με το ν. 3863/2010, από 1.1.2011, η καταβολή των συντάξεων του συνόλου των παροχών, των αποδοχών των υπαλλήλων και των λοιπών πληρωμών των ασφαλιστικών φορέων διενεργείται υποχρεωτικά με πίστωση λογαριασμών πληρωμών τράπεζας ή ΕΛΤΑ με δικαίωμα επιλογής από τον δικαιούχο.

Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών, οι οποίοι επέλεξαν τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, για την καταβολή της σύνταξης τους, η σύνταξη καταβάλλεται ή με πίστωση του λογαριασμού τους ή εισπράττεται από το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com