Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Ο Τσίπρας έχει δημιουργήσει την πολιτική του μπάχαλου

Λάδι στη φωτιά όσον αφορά στην κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Σε συνέντευξή του , ο Θόδωρος Πάγκαλος επέμεινε στις κατηγορίες κατά στελεχών του ΣΥΝ για τα γιαούρτια στα Καλύβια, ενώ αναφέρθηκε και στην εκποίηση -αξιοποίηση κατά την κυβέρνηση- της δημόσιας περιουσίας που θα πρέπει να αποφέρει 50 δισ. ευρώ.



Ο Θόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δημιουργήσει και προάγει την πολιτική του μπάχαλου, ενώ τον κατηγόρησε ότι "υποδεικνύει τη δολοφονία του". Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει ούτε μία φορά τις επιθέσεις κατά άλλων πολιτικών, τονίζοντας ότι δεν το κάνει γιατί "είναι οι ίδιοι που τα δημιουργούν αυτά".

Όσον αφορά στο περιστατικό στα Καλύβια υποστήριξε ότι, αν και τον αρνείται ο Αλέξης Τσίπρας, υπήρξε αντισυγκέντρωση, ανθρώπων που τον στήριζαν. "Στην Κερατέα έχω και εγώ οπαδούς, ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα", ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάρει άσχημη τροπή, με συμπλοκές μεταξύ πολιτών. "Λαός είναι 100 άτομα από την Κερατέα και τα Καλύβια;", διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποστήριξε μάλιστα ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι περίπου 20 Αλβανοί που πληρώνονται από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κερατέας για να συμμετάσχουν σε τέτοιου τύπου καταστάσεις.

Ο Θ. Πάγκαλος επέμεινε και στις κατηγορίες κατά του πρώην δήμαρχου Κερατέας Σ. Ιατρού και καταφέρθηκε εναντίον του με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου ότι βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη όταν σημειώθηκε το περιστατικό, τον χαρακτήρισε μεγάλο απατεώνα λέγοντας: "Εγώ δεν είπα ότι ήταν εκεί, είπα ότι τα οργανώνει και το επαναλαμβάνω".

Στο στόχαστρο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης βρέθηκαν και δημοσιογράφοι. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, στο οποίο εμφανίζονταν δηλώσεις ενός από αυτούς που πέταξαν γιαούρτι και οποίος υποστήριζε ότι ανήκε στον ΛΑΟΣ και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θ. Πάγκαλος ανέφερε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου, προκειμένου η δικαιοσύνη να καλέσει τους δημοσιογράφους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Όσον αφορά στο δημοσιογραφικό απόρρητο τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα κρίνει αν είναι δημοσιογραφικό απόρρητο να ξέρεις ποιος έχει διαπράξει ενα αδίκημα και να τον καλύπτεις, ενώ σημείωσε: "Αν δεν το πούνε θα πάνε φυλακή οι δημοσιογράφοι".

Δεν πρόκειται να πουλήσουμε γη, αλλά...

Ο Θ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με στόχο την εξασφάλιση 50 δισ. ευρώ. "Δεν πρόκειται να πουλήσουμε γη. Δεν είμαστε πωλητές οικοπέδων" τόνισε, αλλά ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε ορισμένες εκτάσεις που είναι γόνιμες για τουριστική αξιοποίηση ανεκμετάλλευτες.

Στήριξη στον "Καλλικράτη" για τα σχολεία

Όσον αφορά στο σχέδιο καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τόνισε ότι υποστηρίζει ολόψυχα την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου. Πρόσθεσε όμως ότι από από τεχνική προσέγγιση δεν είδε το πρόβλημα ολοκληρωμένα.

Οι αναφορές του Wikileaks

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε και τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων του Wikileaks, στα οποία ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ αναφέρεται και στον ίδιο. "Είναι η άποψη του Σπέκχαρτ", τόνισε σχολίασε τα όσα αναφέρονταν για το Σκοπιανό και τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τα έγγραφα οι ΗΠΑ θεωρούν ότι "ο Σαμαράς είναι υπεύθυνος για την ανάδειξη του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων σε τρίτο πυλώνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής". Ο Θ. Πάγκαλος συμφώνησε με την παραπάνω άποψη, προσθέτοντας ότι είναι υπέρ της χρήσης του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια και ότι ο Κ. Μητσοτάκης είπε την αλήθεια τότε.

Ο Καντάφι δεν είναι Μουμπάρακ

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λιβύη ο Θ. Πάγκαλος, την οποία όπως τόνισε επισκέφτηκε πριν 4 μήνες. Σημείωσε ότι η ιδέα ότι ο Κανταφι δεν έχει κανένα λαϊκό στήριγμα είναι λανθασμένη και τόνισε ότι δεν πρέπει να συγκρίνεται με τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Σχετικά με τη δυτική στρατιωτική επέμβαση τόνισε ότι καταρρακώνει την ανεξαρτησία της Λιβύης αλλά στόχος είναι να καταστραφεί η δυνατότητα του Καντάφι να κάνει αεροπορικές επιδρομές κατά πολιτών, σημειώνοντας ότι λεέι ναι στους βομβαρδισμούς. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για αντίποινα κατά της Ελλάδας και χαρακτήρισε παράξενη η στάση της Γαλλίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com