Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ζεσταίνει η κυβέρνηση τη «μηχανή» των αποκρατικοποιήσεων

Με την οριστικοποίηση των συμβούλων του Δημοσίου για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, τη διάσπαση και αξιοποίηση της εμπορικής δραστηριότητας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και για το μέλλον της συνεργασίας με τη Γερμανική Hochtief στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η κυβέρνηση ανοίγει το χορό των ιδιωτικοποιήσεων στοχεύοντας στη συγκέντρωση μέχρι και 50 δισ. ευρώ εώς το 2015.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών έπειτα και από την ολοκλήρωση της Διυπουργικής επιτροπής για τις αποκρατικοποιήσεις και όσον αφορά στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, οι ουσιαστικές εξελίξεις προσδιορίζονται για μετά τον Ιούνιο, αφού στους μήνες που απομένουν η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με την επιλογή των συμβούλων προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης για μετά το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2011 προσδιορίζονται οι ουσιαστικές εξελίξεις για τις συμβάσεις παραχώρησης, την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών, την πώληση συμμετοχών του Δημοσίου, τη ΛΑΡΚΟ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για την αξιοποίηση του κρατικού οργανισμού των κρατικών λαχείων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com