Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Διάβημα στην Άγκυρα για παράτυπες ενέργειες σχετικά με τον πλου ιταλικού ερευνητικού

Διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Αφορμή για το διάβημα αποτέλεσε το γεγονός ότι η Τουρκία εξέδωσε οδηγίες Navtex για τις συμπληρωματικές εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, για τις συμπληρωματικές αυτές εργασίες έχει δοθεί σχετική άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές με βάση το διεθνές δίκαιο και η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλομένους Navtex. Ωστόσο, σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και η Τουρκία.

"Τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων", τόνισε ο Γρ. Δελαβέκουρας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com