Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Υπουργείο Εργασίας: Αναγκαστικά μέτρα για την είσπραξη 91 εκατ. από φαρμακευτικές

Σε κινήσεις για την επιβολή αναγκαστικών μέτρων με σκοπό την είσπραξη 91 εκατ. ευρώ από φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας.


Πρόκειται για το υπόλοιπο του ποσού που οφείλεται ως επιστροφή (rebate) για τα έτη 2009-2010. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι φαρμακευτικές χρωστούσαν συνολικά 175 εκατ. ευρώ, από τα οποία πλήρωσαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 38 εκατ. ευρώ και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ακόμη 46 εκατ. ευρώ.

Ανεξόφλητες παραμένουν ακόμα οι επιστροφές του 2006-2007 ύψους 133 εκατ,ευρώ, για τις οποίες εκκρεμεί δικαστική απόφαση για αναστολή της πληρωμής εκ μέρους των εταιρειών.

"Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την κοινωνική ασφάλιση επιβάλλεται να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας τουλάχιστον απέναντι σε νόμους που έχουν ψηφιστεί εδώ και 6 χρόνια", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως ανακοινώθηκε, Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου την αποστολή των χρηματικών καταλόγων των φαρμακευτικών εταιρειών στις αρμόδιες ΔΟΥ για την έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com