Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η Ευρώπη αλλάζει τη φορολογία των ενεργειακών προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις προτάσεις της για την αλλαγή των αναχρονιστικών κανόνων φορολόγησης των ενεργειακών προϊόντων από την Ε.Ε.



Οι νέοι κανόνες έχουν σχεδιασθεί με στόχο την αναδιάρθρωση του τρόπου φορολόγησης των ενεργειακών προϊόντων, την απομάκρυνση των τρεχουσών ανισορροπιών και τον συνυπολογισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του ενεργειακού περιεχομένου.

Σαν αποτέλεσμα, οι υφιστάμενοι ενεργειακοί φόροι θα σπάσουν σε δύο συνιστώσες που θα προσδιορίσουν το συνολικό ποσοστό με το οποίο θα φορολογηθεί ένα προϊόν. Η πρόταση θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη να επανασχεδιάσουν τις συνολικές φορολογικές τους δομές κατά τρόπο που να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την απασχόληση μετακυλίοντας τη φορολογία από την εργασία στην κατανάλωση.

Η αναθεωρημένη Οδηγία θα ενεργοποιηθεί το 2013. Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 10 ετών μέχρι την πλήρη ευθυγράμμιση της φορολογίας του ενεργειακού περιεχομένου μέχρι το 2023. Αυτό θα προσφέρει χρόνο στην βιομηχανία να προσαρμοσθεί στις νέες φορολογικές δομές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com