Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ακύρωση της υπουργικής απόφασης για τη λίστα φαρμάκων ζητάει ο ΣΦΕΕ

Την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που καθορίζει τη λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτησή του, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).



Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων υποστηρίζει ότι τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία καταρτίζεται η λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι ασαφή, υποκειμενικά, πυροδοτούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, προάγουν την αδιαφάνεια και διαμορφώνουν κλίμα αντιπαράθεσης. Για το λόγο αυτό, ο ΣΦΕΕ ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής .

Ο ΣΦΕΕ έχει καταθέσει στην κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις με γνώμονα την πρόσβαση των ασθενών σε όλα τα φάρμακα, οι οποίες διασφαλίζουν την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση εξοικονόμηση πόρων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. "Ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η δαπάνη είναι να προχωρήσει άμεσα η πλήρης μηχανοργάνωση του συστήματος υγείας, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το ηλεκτρονικό αρχείο του ασθενούς και να εφαρμοστούν άμεσα τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΦΕΕ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com