Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Έξυπνοι μετρητές στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ

Χαιρετήστε τα ρολόγια, καλωσορίστε τους έξυπνους μετρητές. Υψηλών και χαμηλών χρεώσεων τιμολόγια, ανάλογα με τις ώρες αιχμής φιλοδοξεί να έχει στο προσεχές μέλλον η ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ κος Ζερβός. Τα υπάρχοντα «ρολόγια» στην πλειοψηφία τους είναι ακατάλληλα για να κάνουν αυτές τις διαφοροποιημένες χρεώσεις οπότε και θα αντικατασταθούν με προηγμένα συστήματα τηλεμέτρησης.


Στο συνέδριο του Εκόνομιστ για την καινοτομία, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κος Ζερβός, δήλωσε επίσης ότι με τους νέους μετρητές δεν θα υπάρχουν πλεον και έναντι λογαριασμοί αφού ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να γνωρίζει τι έχει καταναλώσει, καθώς και πια ώρα τον συμφέρει να χρησιμοποιεί την ενεργοβόρες συσκευές του. Πιλοτικά προγράμματα εγκατάστασης των έξυπνων αυτών μετρητών υλοποιούνται ήδη από τη ΔΕΗ στην Κύθνο, τη Λάρισα, το Λαύριο και τη Ραφήνα.

Στο ίδιο συνέδριο, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι το νησί των Λειψών θα μπορεί πλέον να καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα γίνει το δεύτερο «πράσινο νησί», μετά τον Αη-Στράτη. Ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι έχει ήδη προωθηθεί μια σειρά από έργα πιλοτικών δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, όπως πράσινες οροφές, πράσινα στρατόπεδα, πράσινες γειτονιές και πράσινα μουσεία.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com