Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Ολοκληρωμένο σχέδιο» για την κρίση υπόσχεται η κυβέρνηση

Οι αυριανές θα αφορούν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας και όχι σε σύνολο μεμονωμένων παρεμβάσεων, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι θα πρόκειται για ένα «πλαίσιο αναφοράς στρατηγικού σχεδιασμού» και όχι για διεξοδικό κατάλογο συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων που θα αναλάβει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.


"Δημιουργεί δρομολογημένα βήματα. Είναι συγκεκριμένο σε τέτοιο βαθμό που να πείθει, αλλά και να ορίζει και τις πολιτικές μας δράσεις, από εδώ και πέρα. Περιγράφει και το πνεύμα και τη φιλοσοφία, για το πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να δούμε την πορεία της χώρας μας μετά από αυτήν", διευκρίνισε ο Γ. Πεταλωτής.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δείξει με τις αυριανές ανακοινώσεις, αλλά και τη δράση της ότι σαφώς πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και έχει το σχέδιο για να το πετύχει.

Υποστήριξε ότι τα περί αναδιάρθρωσης είναι "θεωρητικές αναζητήσεις και αναλύσεις ανθρώπων που δεν έχουν όλα τα δεδομένα", ενώ για εκείνους που δηλώνουν δημοσίως ότι η προσπάθεια θα αποτύχει, είπε πως "κάποιοι το κάνουν καλοπροαίρετα και κάποιοι το κάνουν απλώς για να υπάρχουν στην επικαιρότητα".

Ερωτηθείς ωστόσο για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης είπε πως "οι συζητήσεις που γίνονται στην Ευρώπη είναι πολλές" και συμπλήρωσε ότι "σε επίσημο επίπεδο, δεν γίνονται συζητήσεις για αναδιάρθρωση. Είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για να εξετάσει η κυβέρνηση σενάρια αναδιάρθρωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα "ανταρσίας" βουλευτών της συμπολίτευσης ή διλήμματος σύνταξης στην κυβερνητική γραμμή ή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com