Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Kόντρα Σαχινίδη - Β. Παπανδρέου στην επιτροπή οικονομικών

Σε αντιπαράθεση με αφορμή τη διαχείριση των κρατικών διαθέσιμων από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), αντί του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ήρθαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φλωρίδη και Β. Παπανδρέου.




O Φ. Σαχινίδης υπερασπίστηκε την διάταξη τονίζοντας πως «η Αρχή που διαχειρίζεται τα διαθέσιμα, θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να μετρά τον κίνδυνο του αντισυμβαλλομένου και να καθορίζει και το πλαφόν της κατάθεσης που θα μπορεί να δεχθεί μια τράπεζα» και προσθέτοντας ότι «το Γενικό Λογιστήριο δεν μπορεί αυτή την στιγμή, να αναλάβει το ίδιο αποτελεσματικά την διαχείριση του κινδύνου».

Από τη μεριά του ο Γ. Φλωρίδης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τόνισε πως θα καθορίσει τη στάση του στην Ολομέλεια ενώ η Β. Παπανδρέου έκανε λόγο για συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στον ΟΔΔΗΧ τονίζοντας πως ο ΟΔΔΗΧ γίνεται ταυτόχρονα ελέγχων και ελεγχόμενος και οτι «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».

Απαντώντας ο Φ. Σαχινίδης δήλωσε πως «Δεν ανέχομαι υπονοούμενα ή ευθέως εννοούμενα του τύπου αυτού» προσθέτοντας ότι «υπάρχει και το ρητό, στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com