Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Στρατηγική συμφωνία ΔΕΗ και Sinovel Wind Group για ανάπτυξη αιολικής ενέργειας

Στην υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων και τη δημιουργία μονάδας κατασκευής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα προχώρησαν ο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ καθηγητής Αρθούρος Ζερβός και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sinovel Wind Energy Group Co Ltd κ. Han Junliang, στην κινεζική πρωτεύουσα.


Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Α. Ζερβός βρίσκεται την Κίνα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στο Πεκίνο. Η Sinovel Wind Energy είναι η 2η παγκοσμίως βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών.

Ειδικότερα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται η ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, με άμεση την ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200-300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, η από κοινού διερεύνηση ανάπτυξης θαλάσσιου αιολικού πάρκου, αλλά και η κατασκευή μονάδας για την παραγωγή ανεμογεννητριών εγχωρίως.

Το ντηλ αποβλέπει τόσο στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης με βάση την σχεδιαζόμενη κατασκευαστική δραστηριότητα.

Υπογραμμίζει επίσης την απόφαση του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα δίνοντας συνέχεια σε ανάλογες επιτυχημένες πρωτοβουλίες όπως η σύναψη συμφωνίας με την EDF Energies Nouvelle, την EP Global Energy, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και την ΕΛΙΚΑ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com