Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Το «Ζάππειο» φέρνει πιο κοντά κυβέρνηση-Ν.Δ.

Την ενσωμάτωση στο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα ορισμένων από τις προτάσεις που παρουσίασε στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Αναφέρουν ως παραδειγμα την πρόταση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι συμβατή με τη θέση που έχει πάρει για το ζήτημα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης και στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και των ΔΕΚΟ.

Τα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της συμπολίτευσης, που δεν κατονομάζονται, υποστηρίζουν ότι όσα είπε χθες στο Ζάππειο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέχουν από την ένταση και την κατηγορηματικότητα, με την οποία είχε εκφράσει παλαιότερα την διαφωνία του με το Μνημόνιο και τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στη γραμμή της συναίνεσης. Εκφράζουν, ωστόσο επιφυλάξεις για το αν η Ν.Δ. θα ψηφίσει τα νομοσχέδια που που θα φέρει η κυβέρνηση για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία στάση

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία στάση απέναντι στις προτάσεις Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μερικά από αυτά τα συζητάμε, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι πολλά από αυτά τα συζητάμε και θα είναι στο πρόγραμμά μας, την ίδια ώρα με non paper τα απορρίπτουν όλα. Τα συζητάνε αλλά δεν τα εφαρμόζουν", είπε και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν "όταν τα λέμε εμείς να είναι ανεφάρμοστα και όταν τα εντάσσουν αυτοί στους σχεδιασμούς τους να είναι εφαρμόσιμα;"

Σχολιάζοντας την πρόταση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, υποστήριξε ότι δεν είναι αντισυνταγματική καθώς η ένταξη αυθαιρέτων στη ρύθμιση θα εξετάζεται κατά περίπτωση και θα τίθεται ως προϋπόθεση να μην προσβάλει το οικοσύστημα στο οποίο βρίσκεται το αυθαίρετο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com