Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πέφτει στο 15% η ελληνική συμμετοχή στα έργα που συγχρηματοδοτούνται

Άμεση ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ζήτησαν οι Ευρωπαίοι από τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση δανείου στις αρχές Ιουλίου ενώ για μια ακόμα φορά απηύθυναν έκκληση για συναίνεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης.




Επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε δια στόματος του προέδρου της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τη μείωση στο 15% -αντί του 50% που ισχύει έως τώρα- της συμμετοχής της Ελλάδας στη χρηματοδότηση των έργων ανάπτυξης στην περιφέρεια και πως θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης που θα επιβλέπει έαν η χώρα χρησιμοποιεί τα χρήματα για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, σημείωσε επίσης ότι στο νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας τα αναγκαία κονδύλια θα προέλθουν τόσο από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των χωρών της ευρωζώνης όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Μπαρόζο είπε επίσης πώς ένα ποσό της τάξεως των 15 δις ευρώ, μπορεί να εκταμιευτεί τάχιστα προς όφελος της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα και υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη εθνικής ενότητας. Επίσης έδωσε απάντηση στις επικρίσεις από παράγοντες των ΗΠΑ σχετικά με τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην οικονομική κρίση της Ελλάδας λέγοντας: "Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανυπομονησία που έχουν ορισμένοι από τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούμε για την επίλυση των προβλημάτων μας. Την ίδια στιγμή όμως, τους ζητώ να σεβαστούν το σύστημα μας" και πρόσθεσε: " Όλος ο κόσμος έχει προβλήματα, δεν είναι μόνο η ευρωζώνη".

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είπε ότι ελήφθησαν πολύ σημαντικές αποφάσεις την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής και δήλωσε: "Είμαστε σε σταθερή πορεία. Μία δύσκολη πορεία για την Ελλάδα, με πολλές θυσίες, αλλά που θα καταστήσει την οικονομίας μας σταθερή και βιώσιμη" και πρόσθεσε: "Λάβαμε την υποστήριξη των εταίρων μας. Νομίζω ότι, δεν είναι μόνο ένα πράσινο φως, αλλά αποτελεί και ένα θετικό σημάδι για το μέλλον της Ελλάδας".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com