Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Εν μέσω του εκρηκτικού σκηνικού που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας, με την εφαρμογή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, εκ περιτροπής απασχόλησης και ελαστικού ωραρίου, τις περικοπές και τα λουκέτα, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.



Απεργιακές συγκεντρώσεις
Σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις. Στις 10.30 μπροστά στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από ΕΚΘ και ΕΔΟΘ και την ίδια ώρα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα ακολουθήσουν πορείες προς το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης στις 09:00 το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Καμάρα και ακολούθως θα κατευθυνθεί στο ΕΚΘ.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, δεν θα πραγματοποιήσουν απεργία αλλά δύο στάσεις εργασίας, από την αρχή της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της. Επίσης 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Κλειστά την Τετάρτη θα παραμείνουν και τα φαρμακεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ενώ στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων. Την ημέρα της γενικής απεργίας κλειστά θα παραμείνουν και τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης από τις 12:00 ως τις 15:00.
Στο μεταξύ, στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τη μια το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι οποίοι θα προχωρήσουν και σε συμβολικές καταλήψεις των δημαρχείων σε όλη τη χώρα. Ως τις 25 Φεβρουαρίου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι (πλην ΑΘηνών-Πειραιά).


 
website counter
friend finderplentyoffish.com