Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Ως έθνος ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε», λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στην κρίση που περνά η χώρα μας αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από το δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον δήμαρχο Γ. Πατούλη. «Κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.




«Θέλουμε να σας πούμε θαρσείτε και μη καταβάλλεσθε από την κρίση. Από την εμπειρία μας, κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει, ενώ ως έθνος, ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα προκειμένου να παρευρεθεί στη χθεσινή τελετή έναρξης των Special Olympics.

Στο δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (ο οποίος εξακολουθεί να αναρρώνει από το κάταγμα που υπέστη πριν από λίγες ημέρες στο πόδι του), τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, ενώ στην αίθουσα τελετών, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αμαρουσίου, παρουσία μητροπολιτών, κληρικών, βουλευτών και πλήθους κόσμου.

Το πρωί τελέστηκε λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, Ίμβρου-Τενέδου Κύριλλο, Σάμου Ευσέβιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ζακύνθου Χρυσόστομο, Ιλίου Αθηναγόρα και Κηφισίας Κύριλλο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com