Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση θα πρέπει η Ελλάδα να ικανοποιήσει ορισμένες προϋποθέσεις.




"Πρώτα πρέπει η Ελλάδα να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις. Μετά μπορεί να αποφασιστεί ένα νέο πακέτο, έτσι ώστε να είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Συνεχίζοντας τόνισε, "ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε, όμως και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις δικές της. Πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση πρέπει να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις και αυτό σημαίνει διασφάλιση της χρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος. Προς τούτο είναι απαραίτητα πρόσθετα μέτρα".

Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε και τη σημασία συναίνεσης και της αντιπολίτευσης στο νέο πρόγραμμα βοήθειας. "Για το δύσκολο πρόγραμμα που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα, θα υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, εάν μπορέσει να υπάρξει η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως στην Πορτογαλία ή όπως σε άλλες χώρες".

Ολοκληρώνοντας ο Β. Σόιμπλε, κάλεσε και τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν εθελοντικά στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι, "είναι και προς το δικό τους συμφέρουν να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, μία τέτοια δραματική κορύφωση θα πλήξει τους πάντες".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com