Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κυρώσεις για χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα ζητούν οι Φιλελεύθεροι του Ευρωκοινοβουλίου

Επιβολή αυτόματων κυρώσεων σε όσες χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα ζητάει ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γκι Φερχοφσταντ, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας.





Όπως τονίζει ο Βέλγος ευρωβουλευτής, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, το ευρωκοινοβούλιο θα απορρίψει κάθε νομοθετική πρόταση για μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας αν οι κυβερνήσεις δεν συμφωνήσουν στις αυτόματες κυρώσεις σε περίπτωση νέων χρεών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται ένα θαρραλέο σύμφωνο και ένας μηχανισμός αυτόματων κυρώσεων ο οποίος δεν θα ελέγχεται από τις κυβερνήσεις. «Οι εγκληματίες δεν αυτοτιμωρούνται ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη», τονίζει ο Γκι Φερχοφσταντ.

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο των έξι νομοθετικών προτάσεων αναμένεται να έχει εγκριθεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Αν και οι κυβερνήσεις των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε. συμφωνούν στις γενικές γραμμές των προτάσεων, υπάρχουν διαφωνίες για το θέμα επιβολής αυτόματων κυρώσεων στις χώρες με μεγάλα ελλείμματα και χρέη.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com