Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

“Αθώος” δήλωσε στο δικαστήριο ο Στρος–Καν

Αθώος” δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος -Καν στις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.



Ο 62χρονος αντιμετωπίζει μέχρι και 25 χρόνια φυλάκισης σε περίπτωση που καταδικαστεί για εγκλήματα που περιλαμβάνουν απόπειρα βιασμού, σεξουαλική παρενόχληση, εκβιαστική σεξουαλική πράξη, απαγωγή, και άσκηση βίας.

Η ακροαματική διαδικασία εις βάρους του ξεκίνησε σήμερα στις 16.30 ώρα Ελλάδος ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής όρισε ότι η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου.

Ο Στρος-Καν έφτασε νωρίτερα σήμερα στο δικαστήριο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ. Εκεί έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από περίπου 100 διαδηλώτριες που φορούσαν στολές καμαριέρας και φώναζαν "Ντροπή σας".

Λιγότερο από 10 λεπτά νωρίτερα, το ζεύγος είχε εγκαταλείψει με ένα μεγάλο μαύρο αυτοκίνητο την κατοικία στο Μανχάταν, όπου ο Στρος-Καν βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την καταβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Στρος-Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου. Έκτοτε έχει περάσει έξι νύχτες στη φυλακή. Από τις 20 Μαΐου είναι ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους και αφού κατέβαλε την εγγύηση.

Από τις 25 Μαΐου διαμένει σε πολυτελή κατοικία 600 τετραγωνικών μέτρων στην πλούσια συνοικία TriBeCa στο νότιο Μανχάταν, της οποίας η ταράτσα είναι γεμάτη από τεράστιες τέντες, εξασφαλίζοντας απομόνωση από τους τηλεφακούς των φωτογράφων. Ο Στρος-Καν έχει βγει από την κατοικία μόλις δύο φορές, εκ των οποίων η μία ήταν για να μεταβεί στο γραφείο του δικηγόρου του Μπεν Μπράφμαν.

Από χθες μεγάλη δύναμη φωτογράφων, δημοσιογράφων, εικονοληπτών, κυρίως Γάλλοι, έχουν λάβει θέση έξω από το σπίτι της οδού Φράνκλιν αριθμός 153 και έξω από το ποινικό δικαστήριο στη συνοικία των δικαστηρίων, επίσης στο νότιο Μανχάταν.

Οι φωτογράφοι απαθανατίζουν όλες τις εισόδους και εξόδους, κυρίως αυτές της συζύγου του Στρος-Καν, της Γαλλίδας πρώην δημοσιογράφου Αν Σινκλέρ και των δύο θυγατέρων του Καμίλ και Βανέσα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com