Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Ηλεκτρισμό» στις σχέσεις κυβέρνησης - τρόικας διαπιστώνει ο Π. Οικονόμου

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας, κατά τα λεγόμενα του Παντελή Οικονόμου. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι θα έχουν αίσιο τέλος.




«Ήταν σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση όπου και οι δύο πλευρές πρόβαλαν θέματα. Βέβαια υπάρχει ηλεκτρισμός. Εδώ πάμε να δεσμευτούμε όλοι ως χώρα και να δεσμευθούν και πολλές άλλες χώρες απέναντί μας με μία συμφωνία πολυετή. Αυτά δεν είναι αστεία. Βεβαίως υπάρχει ένταση. Αλίμονο», δήλωσε.

Σημείωσε ότι κύριο σημείο τριβής είναι αφορά στις εγγυήσεις που ζητούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. "Η μείζων ένσταση είναι αυτή με τις εγγυήσεις, αλλά αυτό είναι μια μάχη την οποία θα δώσει ο πρωθυπουργός και εκτός Ελλάδας σήμερα και το άλλο είναι με ποιόν αξιόπιστο τρόπο θα μπορούμε να πετυχαίνουμε τις επιδόσεις που θέλουμε και από την άλλη πλευρά να μην έχουμε περαιτέρω οχλήσεις στο βαθμό που συμβαίνει αυτό", διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι "η έννοια των μέτρων ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος έχει τεράστια σημασία".

Ανέφερε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, από τη στιγμή που οι δανειστές υπόσχονται ότι σκέλος της χρηματοδότησης της χώρας θα αφορά αποκλειστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, δηλαδή σε επενδύσεις.

"Στο βαθμό λοιπόν που εμείς εγκαίρως είμαστε εντάξει με το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, νομίζω ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουν εγκριθεί και τα πρώτα χρηματοδοτικά βήματα στη βάση αυτής της νέας στρατηγικής χρηματοδότησης της χώρας", διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν «βγαίνει» το μεσοπρόθεσμο δεν απάντησε ευθέως, λέγοντας ότι η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών "στερείται της εξής βασικής πληροφορίας - για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπήρχε αυτή η πληροφορία - ποιό θα είναι το σχήμα; Το σχήμα, το οποίο θα διαμορφωθεί για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και άλλων χωρών ενδεχομένως, αυτό ακριβώς το θέμα συζητείται τώρα και αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Το πλαίσιο αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com