Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ρεν: Πολυετής η προσαρμογή

Τη θέση ότι οι αποκλίσεις από τους στόχους που είχαν τεθεί για το 1ο τρίμηνο από τον προϋπολογισμό δείχνουν την απόλυτη αποτυχία του Μνημονίου απέρριψε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι αυτή η πολιτική θα χρειαστεί να εφαρμοστεί επί σειρά ετών.



Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι "οι εισπράξεις του ελληνικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του 2011 ήταν 11.7 δισ, έναντι 12.3 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 και οι δαπάνες για το πρώτο τρίμηνο του 2011 ήταν 20.6 δισ, έναντι 16.8 δισ. του 2010" και έκανε λόγο για "καταστροφική" και "αναποτελεσματική" πολιτική.

Απαντώντας, ο επίτροπος υποστήριξε ότι η Ελλάδα σημείωσε πρόοδο στην εφαρμογή της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκτίμησε ότι αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα του Μνημονίου, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είχε υπερβεί το 20% του ΑΕΠ.

Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής θα χρειαστεί να εφαρμοστεί επί σειρά ετών και άσκησε εκ νέου πιέσεις για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι "η καθυστέρηση της υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων παρατείνει τη φάση ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και τροφοδοτεί τη δυσπιστία της αγοράς, γεγονός που σχετίζεται εν μέρει με τις αμφιβολίες για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της ανάπτυξης".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com