Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ραγκούσης: Η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε στο περιοδικό Crash, για τους «αγανακτισμένους», το «πελατειακό κράτος» αλλά και τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την σημερινή κατάσταση της χώρας.



O Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash, σχολίασε την επικαιρότητα, ενώ αναφερόμενος στο κίνημα των "αγανακτισμένων" πολιτών, τόνισε: "δε νιώθουμε «απέναντι» σε κανέναν που διαδηλώνει με ειρηνικό τρόπο. Δεν νιώθουμε αντίπαλο κανένα πολίτη. Θα έλεγα δε, ότι είναι απολύτως υγιές η νέα γενιά να αγωνιά, να συζητά και να ψάχνει λύσεις για ένα καλύτερο αύριο, ακόμα και να αγανακτεί. Και η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες με έντονο προβληματισμό και ανησυχία είναι πολλοί περισσότεροι από όσους διαδηλώνουν στις πλατείες."

Λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπογράμμισε: "Το πελατειακό κράτος, το πελατειακό πολιτικό σύστημα, όπως το ξέραμε, έχει τελειώσει. Γι' αυτό και πια μόνο ριζικές αλλαγές μπορούν να ανοίξουν το δρόμο. Μια τέτοια ετοιμάζουμε με την αλλαγή στα «πόθεν εσχες» των πολιτικών και στα οικονομικά των κομμάτων", ενώ σχολιάζοντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις του κόμματός του, είπε: "δεν ισχυρίζεται κανείς ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αλάνθαστες. Είναι προφανές ότι στο πελατειακό κράτος που οικοδομήθηκε στη Μεταπολίτευση, συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ. Και προφανώς υπάρχει ευθύνη."

"... Για την «εμπόλεμη» κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Για τον πόλεμο οικονομικής επιβίωσης που κάνουμε. Είμαστε υπουργοί σε «πολεμικό» Υπουργικό Συμβούλιο. Οι πρόσκαιρες εντυπώσεις δεν έχουν θέση. Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με μια βαθύτερη ιστορική ευθύνη", είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Γ. Ραγκούσης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com