Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Π. Τόμσεν: Το πρόγραμμα στην Ελλάδα εφαρμόζεται καλύτερα πλέον

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, χωρίς εξωτερική βοήθεια, αλλά και ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται καλύτερα στη χώρα, εξέφρασε σε εκδήλωση - συζήτηση ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ευρώπης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν.



Βέβαια, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα και ιδιαίτερα σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύλλογος "Προμηθέας" στην Μπεθέσντα της πολιτείας Μέριλαντ με τίτλο: "Ελληνική οικονομία μετά από ένα έτος μεταρρύθμισης: Πρόοδος και προκλήσεις", ο Π. Τόμσεν υποστήριξε ότι προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην χώρα μας, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι ξεπερνιούνται όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ότι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα, και χωρίς τη βοήθειά τους η χώρα, η οποία έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο, θα είχε καταρρεύσει.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com