Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ξορκίζει ελληνική «πρωτοβουλία της Βιέννης» η Moody's

H Moody's αμφισβητεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η όποια συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε ένα σχέδιο επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους θα είναι εθελοντική. Την ίδια στιγμή, τα διεθνή ΜΜΕ επιδίδονται σε παιχνίδι εικασίας γύρω από το ύψος του νέου δανείου που σχεδιάζεται να δοθεί στην Ελλάδα από την τρόικα.



"Είναι δύσκολο να φαντασθούμε κάτι πραγματικά εθελοντικό στο τρέχον κλίμα", δήλωσε ο Μπαρτ Όστερβελντ, ανώτερο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg. Εκτίμησε ότι "συνεχίζουν να αυξάνονται οι κίνδυνοι χρεοκοπίας για της περιφερειακές χώρες της Ευρώπης" και υποστήριξε ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αύξανε τον κίνδυνο να μη μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Οι διεθνείς οίκοι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι θα θεωρήσουν ακόμη και την "ήπια" αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιστωτικό επεισόδιο, δηλαδή χρεοκοπία.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές που έχουν "γνώση" των σχετικών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον δάνειο 65 δισ. ευρώ.

Σε 80-120 δισ. ευρώ θα ανέλθει το δάνειο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου αναφέρει ακόμη ότι οι γαλλικές αντιστάσεις στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται να έχουν καμφθεί. Επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Παρίσι θα στηρίξει μία συμφωνία των ιδιωτών με την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί φόρμουλα ώστε αυτό να γίνει εθελοντικά.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com