Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά από τη Suddeutsche Zeitung

Επίθεση με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική πολιτική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung κατά του Αντώνη Σαμαρά.





Το δημοσίευμα υπογράφει ο ανταποκριτής της στην Αθήνα, Κάι Στριτμάτερ και έχει τίτλο "ο εκμεταλλευτής της κατάρρευσης". Ο δημοσιογράφος αποκαλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας "ανεύθυνο και εγωμανή" και γράφει ότι "ο συντηρητικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία με κάθε τίμημα".

Εκτιμά ότι "ο τύπος των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό αρνείται τώρα τη διάσωση" και επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αδυναμία τους να διαχειριστούν την κρίση. Ωστόσο είναι εμφανώς λιγότερο επιεικής με τον Αντώνη Σαμαρά.

"Ουδείς αμφισβητεί βεβαίως την καλή θέληση του πρωθυπουργού, αλλά το σθένος και τη δύναμη επιβολής. Ο κ. Παπανδρέου δίστασε, καθησύχασε και ποντάρισε στο χρόνο, τη στιγμή που ο κόσμος και οι αγορές ήθελαν καθαρές και πράξεις ισχύος. Και ο Αντώνης Σαμαράς; Αρνήθηκε σε μια στιγμή ύψιστης ανάγκης για τη χώρα του. Μπλοκάρει και σαμποτάρει, όταν το έθνος και η Ευρώπη θέλουν να δουν κοινή δράση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας χαρακτηρίζει "έωλο θρίαμβο" το δημοσκοπικό προβάδισμα της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι τέσσερις στους πέντε Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα δύο μεγάλα κόμματα. Χρεώνει στον Αντώνη Σαμαρά και την "οριστική απαξίωση" της ελληνικής πολιτικής τάξης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com