Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αλ. Παπαρήγα: Να παρεμποδίσουμε το σχέδιο χρεοκοπίας του λαού

Σχέδιο χρεοκοπίας του ελληνικού λαού, είναι το κυβερνητικό και ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας, σύμφωνα με τη γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε σε οργανωμένη παρεμπόδιση των μέτρων.


«Να καταδικάσουν στη συνείδησή τους το κυβερνητικό, ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας» ζήτησε από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η Αλ. Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα σχέδιο χρεοκοπίας του ελληνικού λαού».

«Αυτό το σχέδιο να χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού. Να ξεκινήσουμε μια συστηματικά οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων» υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Ό,τι πάρουν δεν θα το ξαναδώσου. Νομιμοποιείται σήμερα, η μη πληρωμή χαρατσιών και από όσους δεν έχουν, αλλά και από όσους δίνουν τον αγώνα στο πλευρό τους».

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι γίνονται περικοπές σε σχολεία και προγράμματα για τους κωφούς και διερωτήθηκε αν «οι περικοπές για τα σχολεία τυφλών είναι σχέδιο σωτηρίας του λαού;». Επισήμανε επίσης ότι «η χρεοκοπία για το λαό δεν είναι ίδια με τη μερική χρεοκοπία του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο αντιδρά με συγχωνεύσεις και συμπράξεις» όπως συνέβη με τη συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναδείξουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, τις πραγματικές και όχι αυτές που δημιουργεί ο καπιταλισμός, στην Ελλάδα που κατέχει την 25η θέση, στο σύνολο των χωρών του κόσμου, στη σειρά των πλουσιότερων χωρών. Η Ελλάδα έχει σοβαρές δυνατότητες ανάπτυξης σοβαρούς πόρους, αλλά κατατάσσεται με έναν πληθυσμό εξαιρετικά φτωχό», είπε η Αλ. Παπαρήγα, ενώ αναφέρθηκε στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί χαρακτηρίζοντάς τους ως «ανθέλληνες» και «κεφαλαιοκράτες».

Η γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε το ταξικό στοιχείο, με το συναισθηματικό: «Πόσο είναι συναισθηματικός εκβιασμός και πόσο πραγματικότητα; Είναι και τα δύο. Γι αυτό μιλούμε για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Είναι και το στοιχείο του εκβιασμού, αλλά υπάρχει και κίνδυνος πραγματικός στάσης πληρωμών. Μη το πούμε, ότι είναι κόλπο, σημασία έχει να αντιδράσει ο λαός. Αν έχουμε μια στάση πληρωμών η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση να φτάσει η φωνή μας μέχρι τις Βρυξέλλες».

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να «αναδείξουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, «τις πραγματικές» και όχι αυτές που δημιουργεί ο καπιταλισμός, στην Ελλάδα που κατέχει την 25η θέση, στο σύνολο των χωρών του κόσμου, στη σειρά των πλουσιότερων χωρών» τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει σοβαρές δυνατότητες ανάπτυξης σοβαρούς πόρους», αλλά «κατατάσσεται με έναν πληθυσμό εξαιρετικά φτωχό».

Η γ.γ. γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για την ανάγκη να εκδηλωθεί ένα «κίνημα που επιβάλλει εργατική λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση και διαγραφή του χρέους. Μια τέτοια εξουσία θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που υπάρχει μέσα στη γη, στη θάλασσα κάτω από τη θάλασσα, τα μονοπώλια. Αυτοδύναμη πορεία, όσο γίνεται, της Ελλάδας σε ένα δύσκολο κόσμο, με εργατική λαϊκή εξουσία.

Χαρακτήρισε «ουτοπία» και «ψευδαίσθηση» την αντίληψη ότι μια κυβέρνηση που «δεν έχει στα χέρια της την οικονομία» μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίση, ενώ τόνισε ότι σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας, ή «ψευδεπίγραφης κυβέρνησης αριστερών δυνάμεων», λειτουργούν ως «υποκατάστατα ελπίδας».

«Λέει ο κ. Σαμαράς θα διαπραγματευτώ. Λέει ο κ. Τσίπρας θα διαπραγματευτώ καλύτερα. Τα ίδια και η κ. Μπακογιάννη. Και γιατί θα πεισθεί η Ε.Ε. με μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Αν ήταν θα είχε πειστεί με τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, που είναι και δικοί τους άνθρωποι», είπε η Αλ. Παπαρήγα.

Τέλος, για το μέτρο της εφεδρείας τόνισε ότι «είναι ανεργία για πολλούς», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του κριτηρίου, που αφορά το μορφωτικό επίπεδο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com