Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την εργασιακή εφεδρεία

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, για την εργασιακή εφεδρεία και το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, είναι έτοιμο και έχει σταλεί στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, για την τελική επεξεργασία του, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης



Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθούν οι ρυθμίσεις για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου.

Το νέο βαθμολόγιο αναμένεται να φέρει δύο σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στην κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου αλλά και στη μείωση των διευθυντικών στελεχών. Επίσης προβλέπεται αλλαγή στο σύστημα μισθολογικής προαγωγής. Σύμφωνα πάλι με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται κάθε τριετία υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, προκειμένου να αλλάξουν βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο.

Από το ενιαίο μισθολόγιο, πάντως, αναμένεται να εξαιρεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί. Σχετικά με αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας σύμφωνα στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, είπε: "θα μπορούσα να αναφερθώ πολύ απλά στο Σύνταγμα, γιατί είναι οι μόνοι που έχουν διαφορετική μεταχείριση με βάση το Σύνταγμα. Δεν μένω σ’ αυτό. Είναι ότι είναι μια εντελώς διαφορετική υπηρεσία απ’ ό,τι ο δημόσιος υπάλληλος, με διαφορετικές προϋποθέσεις και όρους δουλειάς".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com