Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαρόζο: Στα σκαριά οι προτάσεις της Κομισιόν για το ευρωομόλογο

Στην παρουσίαση των προτάσεων της για το ευρωομόλογο θα προχωρήσει σύντομα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρός της, Ζοζε Μπαρόζο, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο συνεδρίασε έχοντας στην ατζέντα του το ελληνικό πρόβλημα χρέους.



Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, κάποιες εκ των προτάσεων της Κομισιόν, μπορούν να εφαρμοστούν στην παρούσα συνθήκη ενώ άλλες προϋποθέτουν αλλαγές της.

Ωστόσο όπως υποστήριξε το ευρωομολόγο δεν πρόκειται να αποδώσει άμεσα. «Ας είμαστε ειλικρινείς όμως: αυτό (σ.σ. το ευρωομολόγο) δεν πρόκειται να φέρει άμεσα λύσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Θα έρθει ως ένα εργαλείο προσέγγισης της περαιτέρω οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης», τόνισε.
Επιπλέον ο Μπαρόζο ζήτησε περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων για τη σωτηρία της Ελλάδος υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, αλλά και η Ε.Ε θα πρέπει να υλοποιήσει το πακέτο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο

Μιλώντας επίσης ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών, Γιάτσεκ Ροστόφσκι, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε., τόνισε ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης, θέτει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη.

Με τις δηλώσεις του Πολωνού υπουργού, συμφώνησε πλήρως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ο οποίος τόνισε ότι «Είμαστε αντιμέτωποι με τη σοβαρότερη πρόκληση της γενιάς αυτής. Είναι μια μάχη για το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Στην ίδια συζήτηση, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής Ντέρκ Ζαν 'Επινκ, από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών, υποστήριξε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι θέμα χρόνου, ενώ ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάϊτζελ Φάρατζ, από την Ομάδα “Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας”, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και ότι η ημερομηνία πλησιάζει. Ο ίδιος χαρακτήρισε τα μέλη της τρόικας ως ξένους δικτάτορες προσωρινής απασχόλησης και τόνισε ότι πρέπει να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από αυτή την οικονομική και πολιτική φυλακή, διαφορετικά, στη χώρα θα ξεσπάσει επανάσταση.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com