Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομία στο ρεύμα ακόμη και τον Αύγουστο λόγω κρίσης

Κατά 11,1% μειώθηκε η κατανάλωση ρεύματος τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010 ενώ σε επίπεδο οχταμήνου, η πτώση της ζήτησης διαμορφώθηκε στο 3%, συμπεριφορά η οποία ερμηνεύεται από την οικονομική κρίση.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η μείωση της κατανάλωση αφορά τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάζονται να μειώσουν την ζήτησή τους. Συγκεκριμένα για τον Αύγουστο, ρόλο έπαιξαν - εκτός από την οικονομική κρίση – και οι σχετικά καλύτερες φετινές καιρικές συνθήκες καθώς η συγκριτικά χαμηλότερη θερμοκρασία οδήγησε σε περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών.

Αναλυτικά, η μείωση της κατανάλωσης τον περασμένο μήνα ήταν 8,9 % για τις μεγάλες βιομηχανίες και 11,7 % για τις λοιπές χρήσεις (νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, κ.α.. Στο 8μηνο αντίστοιχα οι μεγάλες επιχειρήσεις εμφανίζουν άνοδο της κατανάλωσης κατά 5,9 % και οι λοιπές χρήσεις πτώση 3,9%.

Ταυτόχρονα, οι λιγνιτικές, πετρελαϊκές μονάδες και τα υδροηλεκτρικά έχουν περιορίσει τη συμμετοχή τους στην κάλυψη του φορτίου σε σχέση με πέρυσι (-2,6%, -92% και -38 % αντίστοιχα). Αυξημένη, κατά 45% είναι η παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου και κατά 20% οι ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com