Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Όλι Ρεν: «Δραματικές οι συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη»

Ενδεχόμενη χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για την Ελλάδα, την ευρύτερη περιοχή και την παγκόσμια οικονομία, υποστήριξε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ε.Ε μιλώντας στη συνεδρίαση για το ελληνικό πρόβλημα χρέους που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


"Επιτρέψτε μου να πω μια κουβέντα σε όσους προτείνουν ότι θα είναι καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ. Εκφράζω την έντονη διαφωνία μου. Δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε και την ευρωζώνη." είπε ο Όλι Ρεν και πρόσθεσε:

"Από όποια οπτική γωνία και να δείτε είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από την ευροζώνη θα επιφέρουν δραματικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλα τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ καθώς και για το σύνολο των κρατών της Ε.Ε., όπως επίσης για τους διεθνείς εταίρους μας".

Ο Ρεν αναφερόμενος στην έκδοση του ευρωομολόγου είπε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με την προϋπόθεση αυτό να συνοδεύεται από ισχυρή δημοσιονομική παρακολούθηση των 17κρατών μελών της ζώνης τους ευρώ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com