Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Θερίζοντας» θέσεις ξεκινά τη λειτουργία του ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός

Ο νέος φορέας θα επονομαστεί Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» και θα δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση των 4 οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ. Πάνω από 1.000 άτομα αναμένεται να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.




Η συγχώνευση των ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ, στον ενιαίο φορέα με την επωνυμία Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα", θα γίνει άμεσα σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη.

Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις στο νέο οργανισμό, στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, από 2.885 περιορίζονται σε 1.000, ενώ οι καλυμμένες οργανικές θέσεις των συνενούμενων νομικών προσώπων ανέρχονται σε 770 συνολικά.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων για την εργασιακή εφεδρεία

Οι εργαζόμενοι στους υπό συγχώνευση οργανισμούς ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΛΟΓΑΚ, ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αντιδρούν στο ενδεχόμενο εργασιακής εφεδρείας και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και κλείσιμο των οργανισμών.

"Βρισκόμαστε στ' αλήθεια σε πόλεμο, σ' αυτόν που η κυβερνητική πολιτική και οι κοινοβουλευτικοί συμπαραστάτες της άνοιξαν με την κοινωνία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην εργασία, αρνούμαστε ότι είμαστε άχρηστοι και ότι περισσεύουμε", υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή του οι Σύλλογοι των εργαζομένων, δηλώνοντας ότι θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com