Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
Γιούχα κατά πολιτικών στη Θεσσαλονίκη
Με συνθήματα, πανό και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν «Αγανακτισμένοι» και εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι» τους πολιτικούς που παρέστησαν στην επίσημη δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου.
"Aγανακτισμένοι" φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και αποδοκίμασαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, αλλά και πολιτικών άλλων κομμάτων.
Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν φραστικά στον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Γιάννη Μυλόπουλο.
Οι "Αγανακτισμένοι" ανήρτησαν πανό στο πεζοδρόμιο της Αγίου Δημητρίου, ενώ πανό άνοιξαν και εργαζόμενοι στα προγράμματα "Βοήθεια στο σπίτι", ενώ φώναξαν συνθήματα, ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία τους.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και παρέστησαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο πρόεδρος του Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Αγγελος Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ), ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κ.α.
Μπεγλίτης: Καταλαβαίνω τις διαμαρτυρίες των πολιτών
Σχετικά με τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε κατά την επίσκεψή του σε στρατόπεδο στη Νέα Σάντα του Κιλκίς.
"Δεν είμαι πολιτικός που φροντίζω το πολιτικό μου προφίλ, ούτε με ενδιαφέρει αν τσαλακώσω το πολιτικό μου προφίλ. Γνώριζα ακόμη κι όταν βρισκόμουν στην Αθήνα ότι θα γινόμουν στόχος διαμαρτυριών έξω από τον Άγιο Δημήτριο, τούτη τη μέρα την πολύ σημαντική για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβάνομαι τους συμπολίτες μου σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Θεσσαλονίκη. Περνάμε δύσκολους καιρούς ως χώρα και από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει όλοι να σκεφτούμε, γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για το μέλλον αυτής της χώρας, τι πρέπει αν κάνουμε. Όχι μόνο ένας εύκολος καταγγελτικός λόγος για λαϊκιστική ρητορική, αλλά πράξεις που μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην κατάρρευση. Γιατί αν τώρα δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα που μπορεί να είναι και επώδυνα, η χώρα δεν έχει μέλλον. Θα μπει στο περιθώριο της Ευρώπης, στο περιθώριο της ευρύτερης περιοχής και τότε οι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες του κόσμου γιατί είμαι πολιτικός και είμαι μέσα στην κοινωνία κι, όπως είπα, καταλαβαίνω απόλυτα τις διαμαρτυρίες τους".