Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Με χρήματα για τους δανειολήπτες «βολεύεται» ο ΟΑΕΔ

Την έντονη αντίθεσή του στην «αρπαγή», όπως την ονομάζει, των 150 εκατ. ευρώ που προορίζονταν προκειμένου να επιδοτηθούν τα επιτόκια των 83.000 δανειοληπτών στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ στις τράπεζες, καταγγέλλει η Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών.






Η Ενωση Μηχανικών μιλά για καταλήστευση και διερωτάται γιατί ο ΟΑΕΔ δεν διεκδικεί από το ΙΚΑ τα 7 δισ. ευρώ που του χρωστάει και άλλα 4 δισ. ευρώ που οφείλει στους οργανισμούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΟΑΕΔ, με το πρόσχημα του «εσωτερικού δανεισμού», αφαίρεσε κεφάλαια από τον Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής που προορίζονταν για την επιδότηση επιτοκίου των δανείων που έλαβαν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα τα πιστωτικά ιδρύματα να κυνηγάνε τους 83.000 δανειολήπτες, προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά μεταξύ της καθαρής δόσης και του τόκου.

Με αιφνιδιαστική απόφαση στις 14 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενέκρινε την «αποδέσμευση 150 εκατ. ευρώ» από τα συνολικά 200 εκατ. που διέθετε ο Ειδικός Λογαριασμός, για τη «χορήγηση έντοκου δανείου μέχρι τις 17 Ιανουαρίου προς τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ταμειακές ανάγκες του».




 
website counter
friend finderplentyoffish.com