Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γκαζάκια στα πολιτικά γραφεία τριών βουλευτών

Επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε γραφεία πολιτικών της ΝΔ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε 5 άτομα. Για πράξεις τρομοκρατίας που δεν πτοούν την κυβέρνηση έκανε λόγο ο Σ.Κεδίκογλου.




Στο στόχαστρο βρέθηκαν τα γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη (στην οδό Κατούνη 4), του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα (στην οδό Οδό Πρασακάκη) και του πρώην υφυπουργού Γιώργου Ορφανού (στην οδό Γρηγορίου Παλαμά 7). Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Στα σημεία των εκρήξεων έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν 5 άτομα ενώ οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο.

Οι δράστες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (πιθανόν αποτελούμενους από γκαζάκια), στις εισόδους των τριών γραφείων. Όπως είπε ο κ. Γκιουλέκας την ώρα της έκρηξης βρισκόταν μέσα στο γραφείο μια υπάλληλος, η οποία βγήκε στο μπαλκόνι και στη συνέχεια οι πυροσβέστες την απομάκρυναν από το γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι δύο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το γραφείο του κ. Καλαφάτη και άλλοι δύο από το γραφείο του κ. Ορφανού.

Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και συμπλήρωσε: "Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή".

"Οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία-τις καταδικάζουμε απερίφραστα" δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και σημείωσε: "Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό".

Ανάλογες επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς είχαν σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2010.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com