Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δύο δικογραφίες που αφορούν τους βουλευτές Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ) και Γιώργο Σταθάκη (ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας τους.
Σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄ εξακολούθηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος η οποία διαπράχθηκε -σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά- από τον τότε βουλευτή και νυν υπουργό Υγείας σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές.
Η δυσφήμηση αυτή διαπράχθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο.
Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για να κριθεί η άρση ή μη της ασυλίας τού κ. Γεωργιάδη.
Η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Κρήτης Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος παραπέμπεται με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, μαζί με άλλα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ.
Το επίμαχο βούλευμα αποδίδει στον κ. Σταθάκη ότι ενέκρινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση, για σύναψη ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, κλπ.
Στο παραπεμπτικό προς τη Βουλή σημείωμά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης υπογραμμίζει ότι διαβιβάζεται η δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί το κοινοβούλιο για τη συνέχιση ή μη της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του βουλευτή κ. Σταθάκη.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιρώδης αναφέρει ότι δεν προηγήθηκε η άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη εκδόθηκε καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το βούλευμα δεν είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση, για να εξαφανιστεί λόγω υπέρβασης εξουσίας του συμβουλίου.